Om turene til Flatanger

BioFoto Midt-Norge inviterer jevnlig til medlemstur til Flatanger hvor ørnefotografering står på dagsorden. Turene går til Norway Nature, som drives av Ole Martin Dahle. 

Overnatting

Overnatting er i Ole Martins gjestehus «Ørneredet» i Lauvsnes. Gjestehuset har 8 sengeplasser, 2 bad og er godt utstyrt med alt man trenger til matlaging, men maten må vi sørge for selv. Sengetøy/håndklær finnes i hytta og det er har gratis trådløsnett i gjestehuset.

Foto: Edvard Bergene

 

Om turene i november og februar 

På turene i november og februar kan vi være 8 deltakere og vi deler oss i 2 lag med 4 fotografer i hvert lag. På lørdag er det ene laget i båten for fotografering av havørn som stuper etter fisk som OM kaster ut. Måkene som sitter på hodet hans og spiser hundepellets fra en kopp er også artige motiver. Det andre laget på 4 er i fotoskjul, vanligvis det på fjellet (Smålia) der OM legger ut åte for kongeørn og havørna er også ofte innom. I skjulet i smålia er det 6 fotoluker. Det andre skjulet som er aktuelt å bruke er hønsehaukskjulet med 4 fotoluker. På søndag bytter vi slik at de som var i båten på lørdag er i fotoskjul og omvendt. 

 
Foto: Edvard Bergene

Foto: Edvard Bergene


Om turene i august 

Vi bruker også å ha en Flatangertur i august. Det er en ren båttur med maks 5 fotografer. Da kjører vi ei fotoøkt på sjøen på fredag kveld, morgen og kveldsøkt på lørdag og kun morgenøkt på søndagen. Mellom øktene på lørdag kan vi fotografere ekorn og småfugl fra hønsehaukskjulet som også har vannbasseng for speilinger i den ene retningen.   

Foto: Edvard Bergene

Foto: Edvard Bergene


Om skjulene

Begge skjulene har Porta Potti toalett bak dør som kan lukkes. I skjulene er det feste for stativhoder. Gimbaltype hode anbefales og som regel har OM et hode eller 2 til utlån for dem som ikke har. Anbefalt brennvidde for fotografering fra båten er ca 300 mm, men 70-200 mm fungerer også bra. Vidvinkel for måkefotografering. I skjulene anbefales fra 200 mm og oppover, litt avhengig av hva slags bilder man ønsker å ta.

Foto: Edvard Bergene

Foto: Edvard Bergene

Transport 

Vi forsøker å arrangere samkjøring fra Trondheim. Avstanden fra Trondheim til Lauvsnes er ca 21 mil.

Annen informasjon 

Det er nærbutikk og bensinstasjon ved Lauvsnes som stenger kl 20 på hverdager. Felles middag på lørdag arrangerer vi ofte på Zanzibar Inn. 

Prisene for vinterturene (november og februar) er kr 4500,- det inkluderer overnatting og guiding. Augustturen der vi bare er 5 fotografer og kjører mye båt koster 6000 kr pr fotograf. Mat/drikke og transport til/fra Lauvsnes kommer i tillegg på begge typer turer. 

Datoer for turene kunngjøres i rundskriv som sendes til medlemmene. Dersom du er interessert i å være med, kan du ta kontakt med Edvard Bergene. Kontaktinformasjon finner du i rundskrivet. 

Foto: Edvard Bergene

Informasjon om hvem turene er for 

Turene er forbeholdt medlemmer av BioFoto Midt-Norge. Dersom det er ledige plasser etter at påmeldingsfristen er gått ut, kan biofotinger fra andre lokallag få plass. Personer som ikke er medlemmer i BioFoto må melde seg inn som betalende medlemmer om de ønsker å ta del i BioFotos aktiviteter og turer.