søndag 24. mars 2024

Noen ord etter medlemsmøtet 19.mars 2024


Vårens siste ordinære medlemsmøte var i mars, hvor Per Gätzschmann var hovedinnleder. Gjennom sitt arbeide ved Viltforskningen (nå NINA), NTNU Vitenskapsmuseet, Institutt for Naturhistorie, og som mangeårig naturfotograf har Per lang og god erfaring fra temaet spillfugler i Norge.


Vi fikk nyttig informasjon om hvilken tid på året ulike fuglene spiller. Vi fikk også tips om når de ikke spiller og hvorfor samt hva vi kan se etter for å se om "høneuka" nærmer seg. På spørsmål fra salen beskrev Per også hva vi kan se etter når vi leter etter spillplasser. Sist men ikke minst ga han gode råd om skikk og bruk på spilleplasser, samt tips om kamuflasjetyper, hvordan han innreder teltet og hva som kan være kjekt å ta med. Takk til Per som raust delte av sin kunnskap, slik at flere kan ta del i det som for mange er vårens vakreste eventyr.


Før vi gikk videre i programmet ble det delt ut plaketter etter BioFoto Norges fotokonkurranse, hvor våre medlemmer har gjort det bra de siste årene. Som kjent fikk vi vandrepokalen i 2023, takket være god deltagelse og flotte bilder fra våre medlemmer. Kinge og May Lise fikk utdelt henholdsvis bronseplakett og sølvplakett for sin deltagelse de siste årene. Vi gratulerer!


Siste post på programmet var LADs hjørne, hvor Lars Andreas presenterte ei bok som handler om verdens eldste tre. I stedet for å vise ulike bilder av treet, hadde forfatteren og fotografen tatt ett bilde av det. Dette var deretter printet på 96 forskjellige fotopapir som alle har gått ut på dato. Hver side med bilde hadde en tekst med papirtype og når det var gått ut av produksjon. Et anerledes konsept, som kanskje kan inspirere andre?


I pausen ble det servert kaffe/te og nybakte kanelsnurrer, mens medlemmene lot praten gå om både stort og smått. Det sosiale aspektet i møtene er også viktig! Møtet ble avsluttet med informasjon fra styret om årsmøtet i BFN, og medlemstreffet lørdag 13.april. Takk for godt oppmøte både på Suhmhuset og på zoom. Neste gang vi møtes er det medlemstreffet lørdag 13.april.


Inntil da ønsker vi alle medlemmer en riktig god påske!