tirsdag 19. februar 2013

FOTOTUR TIL RUNDE 31.5 - 2.6.


Runde byr på mange fotomuligheter, men det er vel spesiellt lundefuglene og storjoen som er mest populære. Begge disse artene kan man komme tett på ikke langt fra Goksøyr Camping, men det er enkelte restriksjoner som gjelder for hvor man har lov til å bevege seg.
For fotografering av lunde får man best resultat med middels lange teler og oppover (200-600 mm), men også kortere objektiver kan brukes. Lundefuglene kan komme så nærme at det er ingen grunn til å legge igjen vidvinkelen hjemme. Husk også stativ. I tillegg kan en blitz, evt.med diffuser, være et godt tips når det begynner å bli mørkt.
For fotografering av storjo er 300-600 mm ideelt, men også kortere kan benyttes. Stativ.
Andre arter som finnes på Runde er havsule, havørn, toppskarv, alke, vandrefalk m.fl. Mange av disse kan være vanskelig å komme innpå, men det arrangeres båtturer rundt øya hvor man kan komme nærmere innpå noen av disse.  Båtturene er væravhengig, og har begrenset med plasser. Her gjelder så lange teler man kan håndholde.  Vidvinkelen må selvfølgelig være med, landskapet på Runde er verdt å få med seg.
Vi har bestillt 2 campinghytter (hver med plass til 4 personer) på Goksøyr camping.
Påmelding til: Robert Fredagsvik .