fredag 7. oktober 2011

Ørnetur til Flatanger 13-15.januar 2012


BioFoto Midt-Norge arrangerer den faste ørnefototuren til Lauvsnes i Flatanger helga 13-15. januar 2012. Opplegget er som før dvs vi sitter i faste skjul lørdag og søndag. Det ene skjulet (Smålia) er hovedsaklig for kongeørn og det andre (Lauvøya) er hovedsaklig for havørn. Det er også et skjul for hønsehauk. Fordeling avgjøres ved loddtrekning og alle får en dag i hvert ørneskjul. Det er soveposer i skjulene som vi kan dra på oss hvis det blir kaldt. Varme klær og støvler er likevel nødvendig. Vi kan ikke forlate skjulene før vi blir hentet, men det ikke så lange dager i januar. Det er avlukke med toalett i skjulene.Vi må ha med egne stativ (kan bli endret siden Ole Martin jobber med et fast opplegg). Anbefalt brennvidde er 200-600 mm.Vi kan ikke bytte objektiv mens vi sitter i skjulet, men bytte av evt. telekonverter eller kamerahus er selvsagt ok.Ta gjerne med en liten hodelykt. Det er maks ca 200m å gå til skjulene.
Overnatting er i den fine hytta som hører til. Mat må vi ordne selv. Siden vi sannsynligvis sitter i fotoskjulene i lokalbutikkens åpningstid så bør vi ha med maten når vi kommer.Sengetøy og håndkle er inkludert, dvs behøver ikke medtas. Vi pleier å ta felles middag på Zanzibar Inn på lørdagen.
Prisen er uendret, dvs 3000 kr pr hode for hytte og guiding/skjul. Pensjonistpris er 2000 kr. Mat og transport til/fra Lauvsnes kommer i tillegg. Vi forsøker å arrangere kompiskjøring for å minimalisere antall biler.
Kontakt Edvard Bergene for påmelding og evt. mer info (edvbe@statoil.com tlf 93059501). Det er 8 plasser. Se også: http://www.norway-nature.com/Norway_Nature/Index.html