fredag 25. oktober 2024

Godt oppmøte på første dag!

Midt-Norske NaturFotodager 2024 


Allerede før dørene åpnet, begynte de første gjestene å komme. Praten gikk lett, og mange benyttet anledningen til å besøke utstillerne sin stand, for en god prat. Mange var også interessert i BioFoto, og oppsøkte vår stand for mer informasjon.





Da det første foredraget startet, hadde mer enn 120 personer fått utdelt en “deltagerbillett”. Etter at Linda Bjørgan ønsket velkommen, åpnet ordfører i Stjørdal, Eli Arnstad NaturFotodagene. Hun satte blant annet ord på hva formidling av natur gjennom foto kan bety, før hun ønsket oss lykke til med de to dagene.



 

Hans Petter Sørensen var først ute, og oss bilder fra sin lekegrind i området rundt Nesna i Nordland. Han fotografer både til lands, til vanns og fra lufta. Vi fikk se hvordan han jobber med ørn og andre fugler, både til glede og inspirasjon. Spennende bilder og vakkert landskap som absolutt frister til et besøk nordover.

Gertrude Mulders er godt kjent for sine alternative bilder, spesielt skapt med kamerabevegelse og multieksponering. Hun viste oss bilder av sukkertopper, skog- og fjellandskap fra en to måneders reise til New Zealand sist vinter. Selv om det var en familietur, og ikke fototur, har hun fanget den New Zealandske sjelen gjennom sine bilder. Ved å fortelle om og vise oss det opprinnelige motivet, før vi fikk se vi bildene hun hadde tatt, inspirerte hun flere til å skapte tenke “utafor boksen”.

Ivar Bjørdalsbakke avsluttet kvelden, med å ta oss med inn i sin fotoverden. Han fortalte at han har hatt fotopause de siste fire årene, noe vi ikke skulle tro. Ivar hadde kalt foredraget Pusterom, og han viste oss hva det er i naturen som gir ham pusterom. Vi fikk bli med ham inn i skogen, ut på myrene og oppå fjellet. Alt mens han supplerte med små dikt, treffende musikk og vakre bilder.



Vi ser fram til morgendagen, når ytterligere ni fotografer skal vise oss sin verden.

Les mer på denne siden: https://biofoto.no/2024/09/20/biofoto-midt-norge-inviterer-til-midt-norske-naturfotodager-2024/