onsdag 25. september 2024

Noen ord fra medlemsmøtet 24.september 2024


Linda åpnet møtet og ønsket spesielt fire nye medlemmer velkommen, før hun introduserte kveldens tema: makrofotografering.

Dette var også tema på medlemsturen til Grytdalen 1.september, hvor deltagerne var bedt om å sende inn noen bilder av sin fotofangst til medlemsmøtet. Linda fortalte om turen, og Per orienterte kort om Grytdalen før vi fikk sett flotte bilder av medlemmenes fotofangst.

Deretter gikk Lars Andreas i dybden på et utvalg av bildene deltagerne hadde tatt, samtidig som han ga sine innspill på det enkelte bildet. Under gjennomgangen, omtalte han flere tema, som blant annet dybdeskarphet, komposisjon, komplementære farger og geometri. Underveis i gjennomgangen ble det en dialog med deltagerne i salen, som både stilte spørsmål og kommenterte bildene og innspillene Lars Andreas ga.



 
Å se bildene på skjerm, sammen med refleksjon fra Lars Andreas og salen, var nyttig og lærerikt. Å ta del i en slik presentasjon gir oss mulighet til å reflektere over det vi ser, knytte det opp mot egne bilder og dermed kanskje strekke oss litt lenger i egen fotografering.

Før pausen presenterte Linda de enkelte foredragsholderne og utstillerne, som deltar på Midt-Norske NaturFotodager. Flere medlemmer meldte seg til å hjelpe til, og rakk du ikke å si fra på møtet, kan du kontakte Linda på epost eller telefon. Du finner kontaktinformasjon i siste rundskriv.


Etter kaffepausen fikk vi se bilder fra medlemsturene til Halten i juni. Morten startet, og beskrev med et humoristisk skråblikk hvordan det var å være med på tur under falskt flagg, siden han ikke var der for å fotografere fugler men heller landskap. Unn Marit på sin side, var der primært for å fotografere fugler, og sørget for at vi fikk se en knippe bilder av skarv, teist, rødstilk, fjæreplytt, heipiplerke, terne og lundefugl. Vi fikk på denne måten et godt innblikk i hvordan det var å være deltager på turene.

Linda viste oss fine turbilder fra Orkelsjøen, både av deltagerne og av fuglelivet, før Kristian og Vanessa viste sine makrobilder tatt med objektiv som forstørrer 2,5-5x. Vi fikk se spennende bilder, hvor vi kom virkelig tett på motivene.



Til slutt, presenterte Kristian og Grethe den nye hjemmesiden på Biofoto.no. Det ble demonstrert hvordan man leverer bilder til fotokonkurranser, turer mm. Det ble også vist hvordan man kan lese Naturfotografen på nett. Sidene er under oppbygging, og inntil videre vil vi publisere på begge sidene, både den nye og den gamle.

Takk til alle som deltok på møtet, både digitalt og i salen på Byåsen videregående skole.

Medlemsmøtet i oktober erstattes av Midt-Norske NaturFotodager, og neste ordinære medlemsmøte er tirsdag 26.november. Mer informasjon kommer i rundskriv et par uker før. 


Er du ikke medlem, men vil være med i det fine fellesskapet vårt? Les mer på denne siden, og registrer deg så tar vi kontakt: Bli medlem – BioFoto