tirsdag 20. august 2024

Medlemstur med makrofotografering som tema - søndag 1.september 2024


Vi inviterer til medlemstur søndag 1.september 2024. Denne gangen tar vi turen til Grytdalen, i Orkland kommune søndag 1.september 2024. 

Grytdalen er naturreservat, og er med sine sine 39 000 daa et av de største naturreservatene i Norge.

Foto: Linda Bjørgan


Tema for dagen 

Hovedtema for dagen er makrofotografering, men det er selvsagt fritt fram for andre motiver også. Det er også muligheter for å ta bilder av gammelskog, som er tema for klasse 3 i årets fotokonkurranse.

Faglig ansvarlig og kjentmann er Lars Andreas Dybvik, mens turleder er Linda Bjørgan.

Tidsplan

Vi møtes ved Songli forsøksgård, Orkland kl 09.00, hvor vi setter fra oss bilene. 
 
Vi får en kort økt med faglig påfyll om makrofotografering v/Lars Andreas, som også gir oss en makrooppgave. Deretter er det fotografering etter eget ønske i området (vi skal ikke gå langt).

Vi finner oss en base ved for makrofotograferinga og Lars Andreas vil være tilgjengelig for råd og tips undervegs ved behov.  

Vi møtes for felles lunsjpause kl 12, og turen avsluttes senest kl 16.

Ta med 

  • Ta med matpakke og gjerne varm drikke. 
  • Et sitteunderlag kan være greit, for vi spiser matpakka ute i terrenget.
  • Fotoutstyr etter eget ønske, gjerne makroobjektiv om du har, men ikke noe krav.
  • Klær og sko etter været. Vi anbefaler regnbukse slik at du kan krype rundt i terrenget i jakt på makromotiver. Selv om det skulle bli oppholds, er det vått i terrenget. Ta derfor også på gode vanntette tursko (ikke joggesko).


Hva skjer etterpå? 

Vi ønsker at deltakerne skal sende inn ett makrobilde fra dagen hver. Lars Andreas plukker ut et representativt utvalg til lærerik evaluering og kommentering på medlemsmøtet vårt 24. september 2024. Mer om dette vil du finne i rundskriv for september. 


Og er du ikke medlem ennå, er du hjertelig velkommen til å melde seg inn. Det gjør du her: https://biofoto.no/bli-medlem/