ISLAND 22.6. - 2.7. 2016

Islandstur sommeren 2016foto: Jóhann Óli HilmarssonIslandstur med BioFoto Midt-Norge 
22. juni - 2. juli 2016

På denne turen konsentrerer vi oss om den østlige og nord-østlige delen av Island.  Dette er turen:
Dag 1 – 22. Juni.  Keflavik - Vik
Vi ankommer Keflavik, Reykjavik.
Vi hentes på flyplassen av vår guide Jóhann Óli Hilmarsson, og drar mot  øst. Vi kjører gjennom vakkert landskap, og legger inn fotostopp ved fosser og fine utsiktspunkter.  Det blir overnatting på Hotel Katla.  Like i nærheten ligger halvøya Dyrhólaey, med fine strender og spesielle fjellformasjoner.  Et av fjellene har et stort hull tvers igjennom.


Dyrholaos, foto: Jóhann Óli Hilmarsson

Dag 2 – 23. Juni.  Vik - Jökulsárlón
Dagen starter ved foten av Europas største isbre, Vatnajøkulen, som er en del av den største nasjonalparken i Europa.  Ferden går til Jökulsárlón.   Dette var et av høydepunktene på Islandsturen vi hadde i 2013.  Lagunen er et fantastisk sted med hvite isblokker på svart lavastrand.  Her er det mange muligheter, vi kan:
Vi vurderer aktiviteter etter at vi har studert været.  Men her er det mange fotomotiver, uansett forhold.  Vi finnes det mye storjoens rike og her hekker bl.a. smålom og hvitkinngås. Vi overnatter på hotellet i Gerði, like ved Jökulsárlón.Jökulsárlón, foto: Jóhann Óli Hilmarsson
foto: Jóhann Óli HilmarssonJökulsárlón, foto: Jóhann Óli Hilmarsson
Svartifoss
foto: Sylfest Myklatun
Dag 3 – 24. Juni. Jökulsárlón - Egilsstadir - Borgarfjörður
Det blir en morgenøkt ved Jökulsárlón lagunen.  Deretter reiser vi mot Egilsstaðir. Vi passerer vakkert landskap med flere isbreer, og stopper under veis på steder med fotografering av fugler og landskap.  Djúpivogur er en liten by med et vakkert landskap og enstående fugleliv. Hengifoss er en av de fineste fossene på Island. Her er reinsdyrets rike.  Vi passerer i Egilsstadir og overnatter i Borgarfjörður.  Dette er et av de beste steder for fotografering av lundefugl på hele Island.Dag 4 – 25. Juni.  Egilsstadir - Langanes
Vi kjører til Langanes halvøya, den nordøstligeste delen av Island.  Dette er et arktisk område, og her finner man et av de fineste fuglefjellene på Island, Skoruvíkurbjarg. Her hekker havsule, lundefugl, polarlomvi, lomvi, alke, krykkje, havhest og det finnes arter som ærfugl, fjæreplytt, myrsnipe, rødnebbterne og snøspurv. Vi overnatter på Ytra-Lón hostel.

Langanes, foto: Jóhann Óli Hilmarsson

Dag 5 – 26. Juni. Langanes
Vi tilbringer dagen på Langanes, og bor på Ytra-Lón hostel.GrjótagjáMývatn, foto: Jóhann Óli Hilmarsson


Dag 6 – 27. Juni. Langanes - Mývatn
Vi tilbringer dagen i Jökulsárgljúfur nasjonalpark.  Det er et uvanlig vakkert landskap, med blant annet fossen Dettifoss. Den er en del av elva Jökulsá á Fjöllum, som kommer fra isbreen Vatnajökull, og samler vann fra et stort område nordøst på Island.  Dettifoss er en kraftig foss, med en gjennomsnitlig vannføring på 200 m³/s.  Fossens største målte vannføring er på hele 420 m³/s.  Dette kan oppstå i forbindelse med is- og snøsmelting på sommeren.  Fallet er 100 meter bredt, og 44 meter høyt, ned i gjelet Jökulsárgljúfur.  Det er svært vakker natur i nasjonalparken, med steder som Ásbyrgi, Hljóðaklettar.  Det blir mange fine fosser.  Vi overnatter på Sel Hótel Mývatn. 


 Dettifoss, foto: Jóhann Óli Hilmarsson

Dag 7 – 28. Juni.  Mývatn
Mývatn er et av verdens største fuglefenomener.  Her hekker det 15 andearter (harlekinand og islandsand er de mest vanlige), dessuten bl.a. islom, smålom, horndykker, odinshane og andre vadefugler, jaktfalk og fjellrype, den islandske rasen av gjerdesmett og annet.  Det er geologiske fenomener i den vulkanaktive sonen, med lavaformasjoner, varme kilder, vulkaner (aktiv sist mellom 1975 og 1985), verdens største pseudokrater m.m. Det blir muligheter for å:
 • sitte i skjul (kamuflasjetelt/hytte) om morgenen eller kvelden
 • bade i varmt kildevand
 • ta en en hvaletur fra Húsavík. De vanligste er vågehval, kvitnos og knølhval og blåhval.  Spekkhogger og nise blir sett regelmessig. Turen tar ca 3 timer
Vi bor fortsatt på Sel Hótel Mývatn.


Mývatn, foto: Jóhann Óli Hilmarsson


Dag 8 – 29. Juni. Mývatn
Dag 2 ved Mývatn.   Vi bor fortsatt på Sel Hótel Mývatn.

Dag 9  - 30. Juni.  Mývatn - Kerlingarfjöll
Vi kjører direkte fra Mývatn til fjellvegen Kjölur. På vejen stopper vi ved fossen Goðafoss og det geotermiske område Hveravellir med mange fine varme kilder. Vi overnatter i dobbeltrom i senteret Kerlingarfjöll. Det blir en kveldsøkt med fotografering i det meget spesielle fargerike område, hvor is og varme møtes.
Her er link til flere bilder fra Kerlingfjöll.

Kerlingarfjöll, foto: Jóhann Óli Hilmarsson

Kerlingarfjöll, foto: Jóhann Óli Hilmarsson


Dag 10 – 1. Juli.  Kerlingarfjöll - Reykavík
Vi reiser tidlig fra Kerlingarfjöll. Etter frokost setter vi kursen mot Keflavík. Vi kjører forbi de kjente stedene Gullfoss, Geysir og Thingvellir.  Hvis det er ikke for mange turister, stopper vi alle 3 steder.  Hvis vi får tid, stopper vi et par timer i Reykavík.   Det blir overnatting i nærheten av Keflavik flyplass.


Gullfoss, foto: Jóhann Óli Hilmarsson
Geysir, foto: Jóhann Óli Hilmarsson
Thingvellir, foto: Sylfest Myklatun

Dag 11 – 2. Juli.  Keflavik - hjem
Vi reiser hjem etter en opplevelsesrik tur.


Vår guide på Island

Jóhann Óli Hilmarsson er den beste ornitologen på Island, og kjent som en av Islands beste fuglefotografer.   Han har skrevet mange artikler i magasiner, og har utgitt 2 bøker.  Dette blir den 3. turen hvor han er giude for BioFoto Midt-Norge på Island.

Pris
Turen på Island koster:
 • med overnatting i dobbeltrom: 465.000 Islandske kr – ca. 27.500 NOK
 • med overnatting i enkeltrom: 530.000 Islandske kr – ca. 31.200 NOK
Dette inngår i prisen:
 • all transport på Island
 • alle måltider under veis på turen på Island
 • all overnatting på Island
 • billetter ved besøk i parker og museer o.l.
Dette kommer i tillegg:
 • Reise til- og fra Island
 • Snacks
 • drikke til maten
 • valgfrie turer med zodiak, hvalsafari o.l.

Påmelding

Medlemmer i BioFoto kan delta.
Antall deltakere: minimum 6, maksimum 10.

Ta kontakt med Sylfest Myklatun for mer informasjon og påmelding.
Plassene reserveres fortløpende.  Det er 6 ledige plasser.
Siste frist, med bindende påmelding er 15. februar 2016.